Peștera Bolii

Cum ajungi cu mașina?

Harta - Cum se ajunge la Peștera Bolii

Dinspre Petroșani, pe drumul european E79, virezi dreapta chiar înainte de serpentine (în dreptul clădirii Gării Peștera Bolii) și la aproximativ 750m distanță ajungi la Peștera Bolii (destinația va fi pe partea stângă).

Program de vizitare

Orar de vară
Perioada 01.06 – 15.09
Luni – Duminică: 09:30 – 18:00

Orar de iarnă
Perioada 16.09-31.05
Sâmbătă – Duminică: 09:30 – 16:00

Tarif de vizitare:
Adulţi – 10,00 lei
Pensionari și studenți – 5 lei
Copii – 2,5 lei

Despre

Peștera Bolii este situată în partea de nord a orașului Petroșani, la 6km de acesta, pe drumul ce leagă Valea Jiului de Țara Hațegului, în locul unde se întâlnesc Munții Retezatului cu cei ai Sebeșului.

Numele peșterii vine probabil de la familia Bolia care a avut încă din secolul XV-lea proprietăți de pământ și păduri în zonă.

Peștera Bolii este una dintre cele mai mari peșteri din Transilvania. Este una dintre puținele peșteri din țară, unde se poate observa străpungerea obstacolului calcaros de către o apă curgătoare, putând fi parcursă fără dificultate de orice turist de la intrare și până la ieșire.

Luminile colorate, podurile cu design deosebit, sala de spectacole cu o acustică foarte bună, troița, picturile rupestre paleolitice, misterioasa icoană din perete a Maicii Domnului cu Pruncul, fac ca vizitarea acesteia să fie una relaxantă și interesantă.

Scanează codul pentru localizare

NE GĂSEȘTI UȘOR

Accesul se face dinspre Peștera Bolii, aflată la o distanță de aproximativ 1,5km

Check-in: după ora 14:00

Check-out: până la 12:00

© 2022 Natural & Simplu. Realizat deAdrian Webdesign