Cascada Șipot

Cum ajungi cu mașina?

Harta spre Cascada Șipot

Cascada Șipot este situată în satul Merișor, la aproximativ 2 km de DN66, pe partea dreaptă în sensul de mers Petroșani – Hațeg.

Despre

Cascada Șipot este un obiectiv turistic mai puțin cunoscut ce se află la o distanță de aproximativ 10km de Cheile Băniței și la 3 km de Cheile Crivadiei.

În intersecția din satul Merișor trebuie să virezi strâns pe un drum îngust, neasfaltat, care trece printre gospodării rurale și terenuri îngrădite. Treci pe sub un pod de cale ferată și mergi tot înainte, și la fiecare bifurcație rămâi pe partea dreaptă, până ajungi la Agropensiunea „La Cascada Șipot”.

Accesul la cascadă se face cu acordul proprietarului, deoarece cascada se află undeva în spatele Agropensiunii și trebuie să parchezi și să traversezi curtea proprietății. La 2 minute de urcat printr-o pădurice de-a lungul izvorului, vei ajunge la Cascada Șipot.

Pentru vizitarea acestui obiectiv nu există taxă de acces dar, drept răsplată pentru deranjul propietarului, poți achiziționa cel puțin una dintre bunătățile pregătite în gospodarie (dulceață, sirop din fructe de pădure, miere de albine e.t.c.).

Astfel te alegi cu dublu câștig, și amintirea unei priveliști frumoase și ceva gustos pentru acasă.

Scanează codul pentru localizare

NE GĂSEȘTI UȘOR

Accesul se face dinspre Peștera Bolii, aflată la o distanță de aproximativ 1,5km

Check-in: după ora 14:00

Check-out: până la 12:00

© 2022 Natural & Simplu. Realizat deAdrian Webdesign