Cheile Crivadiei

Cum ajungi cu mașina?

Cum ajungi la Cheile Crivadiei

Dinspre Petroșani, pe drumul european E79, la o distanță de aproximativ 20km de Petroșani și la 29 km de Hațeg, în zona stației de autobuz (vis a vis de Turnul de la Crivadia), se iese de pe drumul principal, se coboară în sat și se parcheaza lângă biserică.

Accesul pe acest traseu este recomandat în special familiilor cu copii mici datorită gradului de dificultate scăzut. Apoi pe o potecă nemarcată, se urmează cursul apei în amonte, iar cheile propriu-zise încep după ce se trece pe sub viaductul de pe drumul DN 66.

Despre

Cheile Crivadiei alcătuiesc o arie protejată de interes național, situată pe raza Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina. Se găsesc în vecinătatea satului Crivadia, în imediata apropiere a Turnului de la Crivadia.

Cheile sunt înconjurate de stânci înalte de zeci de metri, nefiind în zonă cărări pentru a putea străbate aceste chei, însă frumusețea locului are unicitatea sa.

Cheile Crivadiei sunt spectaculoase, în primul rând, datorită înălţimii pereţilor verticali, care au între 70 şi 100 de metri, iar pe alocuri, aceştia formează între ei spaţii foarte înguste, de 1,5 – 2 metri.
Cheile urcă şi tot urcă, și sunt când mai largi, când mai înguste, mărginite de o vegetație diversificată care ne amintește de lumea de odinioară a dinozaurilor.

Cu o lungime de peste 1 km, Cheile Crivadiei în comparație cu Cheile Băniței, nu sunt la fel de ușor de vizitat, dar la fel de interesante.

Trebuie să știi că pentru a putea traversa întreg canionul o să te uzi, la propriu, pentru că în unele locuri apa îți poate ajunge până la piept. De aceea, perioada optimă de vizitare a cheilor este vara, când apa este mai caldă și mai mică.

Pentru a evita alunecarea pe pietre este recomandată încălțămintea adecvată pentru apă.

Într-o zi foarte călduroasă de vară, o plimbarea prin apă la umbra cheilor Crivadiei, poate fi o activitate foarte plăcută atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Scanează codul pentru localizare

NE GĂSEȘTI UȘOR

Accesul se face dinspre Peștera Bolii, aflată la o distanță de aproximativ 1,5km

Check-in: după ora 14:00

Check-out: până la 12:00

© 2022 Natural & Simplu. Realizat deAdrian Webdesign